Divosa, werkwijzer inkomstenverrekening Participatiewet niet getoetst aan de Wet en Regelgeving!

Divosa, werkwijzer inkomstenverrekening Participatiewet niet getoetst aan de Wet en Regelgeving!

Den Bosch – Divosa, werkwijzer inkomstenverrekening Participatiewet niet getoetst aan de Wet en Regelgeving en aan gerechtelijke uitspraken.

Navraag bij de makers van werkwijzer inkomsten verrekenen in de Participatiewet, beiden werkzaam bij Divosa, stellen dat zij verschillende gemeenten hebben gevraagd naar hun werkwijze, dit hebben ze vervolgens verwerkt in hun naslagwerk!Toetsen aan wet- en regelgeving is erkend achterwege gebleven, Divosa wilde slechts weergeven hoe gemeenten er nu mee omgaan!

Echter Divosa maakt hele leesbare stukken proza waar menig ambtenaar zich doorheen worstelt en het als de “Bijbel” voor de uitvoering van de Participatiewet benoemd als het gaat om inkomstenverrekening.

O.a. wordt de inkomstenverrekening en met name de vorderingen volledig verkeerd toegepast en benoemd waardoor mensen onschuldig in de schulden worden gebracht. Daarnaast promoot Divosa nog steeds dat Schatten van inkomsten mag en biedt het aan als optie om inkomsten te kunnen verrekenen. Schande, het is namelijk bij wet verboden er mag enkel bij ontvangen bedragen inkomstenverrekening plaatsvinden, enige uitzondering daarop is het Vakantiegeld, welke volgens de rekenregels Forfaitair verrekend mag worden.
Daarnaast heeft de rechter het al meerdere keren verboden.

Afbeelding van Arek Socha via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *